Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48830
Title: Система мультиекземплярної біометричної аутентифікації
Authors: Бахмач, Андрій Вячеславович
Keywords: дипломна робота
аутентифікація
біометрія
відбитки пальців
геометрія обличчя
захист інформації
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: На сьогоднішній день інформаційні технології проникли майже в усі сфери нашого життя, тому проблема безпеки доступу до інформаційних систем і приватної інформації стала вкрай актуальною. Класична аутентифікація суб’єкта залежить від паролів і ключів, які можуть бути легко втрачені або забуті. Також вона не гарантує, що паролем користується саме той суб’єкт, якому надано доступ. Ця проблема може бути вирішена шляхом використання біометричної аутентифікації, тобто аутентифікації, яка перевіряє особу суб’єкта на основі його фізіологічних або поведінкових характеристик, таких як відбитки пальців, геометрія обличчя, голос тощо. Тенденції розвитку біометрії й засновані на її принципах системи стали ефективним засобом убезпечення всіх видів власності, захисту від шахрайства, фальсифікації та криміналу. Їх подальше впровадження в різні галузі та поліпшення іхньої ефективності є актуальним завданням, адже забезпечить створення зручних і надійних інструментів як для державного сектора, індустріальних і комерційних структур, так і для окремих громадян.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Єлізаров А.Б.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48830
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2020_125з_БахмачАВ.pdf1.93 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.