Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48719
Title: Керування процесом технічного обслуговування компонентів повітряних суден
Authors: Стечок, Костянтин Вікторович
Keywords: діагностика
дипломна робота
нейронна мережа
технічне обслуговування
оптимізація
технічний стан
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: На сьогоднішній день автоматизація виробничих процесів просунулася далеко вперед. Проводиться велика модернізація, розроблено безліч систем управління і стеження, роботу контролюють безліч датчиків і приладів, багато процесів тепер виконуються автоматично. Інформація, вироблена щодня на таких підприємствах, вимірюється в терабайтах. Для контролю і аналізу робіт потрібно відпрацювати цей обсяг даних і традиційні методи обробки інформації вже не є ефективними. Тому розробка системи, аналізує великий потік відомостей в реальному часі, є на сьогодні актуальним завданням. У пошуках рішення для роботи з можливістю контролю систем, обробкою показників, прогнозування і при цьому мінімізації будь-яких втрат, з'явилася і ідея цифрового двійника. Цифровий двійник (ЦД) являє собою програмно-аналітичний комплекс, що повторює дані з контрольованого пристрою і здатний аналізувати інформацію, зберігати її та видавати рекомендації користувачеві. Так само в можливості цифрового двійника входить віртуальне моделювання як всієї системи, так і окремих об'єктів. Таким чином, застосовуючи його, підвищується точність необхідних обчислень при контролі виробничого процесу.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Хімко Андрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48719
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АКФ_2020_272_Стечок_original_25022021_102305.pdfДипломна робота2.79 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.