Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48717
Title: Використання “Хмарних” технологій в системі підтримання льотної придатності повітряних суден
Authors: Самсонов, Сергій Юрійович
Keywords: технології
дипломна робота
модель
документообіг
придатність повітряного судна
літак
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: У цій роботі буде розглянуто доцільність, актуальність, переваги та недоліки використання «хмарних» технологій в системі підтримання льотної придатності повітряних суден. Використання «хмарних» технологій в авіації значно спрощує обробку, накопичення та обмін інформації та документації. Наявність «хмари» в авіакомпанії забезпечує вільний трафік документації між департаментами, державною авіаційною службою та екіпажом повітряного судна. Головною перевагою використання «хмари» в технічному департаменті авіакомпанії є швидкість обробки інформації. Інформація про технічний стан літака та параметри його роботи можуть відразу потрапляти в технічний департамент авіакомпанії. Інженери департаменту завдяки описаній у даній роботі технології заздалегідь планують строки закінчення ресурсів авіаційної техніки, заміну агрегатів, та відслідковують параметри роботи авіаційної техніки в режимі реального часу. Також наявність такого сховища дозволяє швидко переміщувати скановані документи в потрібні державні та приватні установи. Для отримання копії будь-якого документу не потрібно сканувати його, якщо вже є сформована база у «хмарі». Необхідно лише правильно його підписати та знайти за вбудованим пошуком. Недоліки «хмарних» рішень зводяться, в основному, до проблеми довіри постачальнику сервісу, від якого залежить як безперебійна робота, так і збереження важливих даних користувача. Крім того «хмарні обчислення» висувають високі вимоги до якості каналів зв'язку, які гарантують повсюдний якісний доступ в Інтернет.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Хімко Андрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48717
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ПЗ_Самсонов_С.Ю_original_25022021_102107.pdfДипломна робота2.98 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.