Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46998
Title: Лінгвостилістичні особливості жанру трилер та їх особливості при перекладі: гендерний аспект (на матеріалі романів Тесс Ґеррітсен «Хірург» та Томаса Гарріса «Сходження Ганнібала»)
Authors: Панасовська, Анастасія Олександрівна
Keywords: дипломна робота
трилер
гендерний аспект
лінгвостилістичний аналіз
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Трилер належить до того різновиду прози, що досить довго залишався без серйозної критики з боку літературознавців. популярність трилеру обумовлена його характерною рисою – амбівалентністю, що означає композиційно-смислову двоякість, мета якої полягає у подвійній специфіці сприйняття, де одна з лінії – лінія злочину, що будується за законами драми та обумовлена причинно-наслідковим зв’язком, а друга – лінія викриття, розгадки проблеми, яка конструюється як ребус, і має вигляд гри. Трилер займає одну з головних ніш в масовій літературі. Потреба в адреналіні, емоційній напрузі – це людський фактор, який властивий кожному читачу, котрий відкриває саспенс. Головними поширювачами стереотипів можна вважати засоби масової інформації та літературу в усіх їх проявах. За використанням цих засобів, транслюються конкретні думки, ідеї, погляди та переконання, пропагуються цінності,тренди та норми життя.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: кандидат філологічних наук, доцент Головня Алла Василівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46998
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри англійської філології і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Панасовська_дипломна_робота.pdf1.45 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.