Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46985
Title: Програмний модуль аналізу паролів для захисту від соціотехнічних атак
Authors: Краснокутський, Ростислав Романович
Keywords: дипломна робота
захист інформації
інформаційні технології
персональні дані
загрози
комплекс заходів
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Швидкість впровадження інформаційних технологій у всі сфери діяльності суспільства зумовлює виникнення ризиків порушення конфіденційності персональних даних користувачів, що призводить до необхідності вирішення проблем пов’язаних з інформаційною безпекою. Станом на сьогодні, існує розвинена система засобів захисту інформації від технічних та програмних атак, та розроблена нормативно-правова база, що забезпечує порядок використання інформаційних ресурсів та контроль конфіденційності персональних даних. Загалом усі існуючі засоби захисту інформації направлені на вирішення фізичних, логічних та соціальних питань у сфері інформаційної безпеки. Захист від фізичних загроз являє собою систему забезпечення безпеки інформації від механічних пошкоджень. Логічна безпека гарантується системою захисту від несанкціонованого доступу, контролем за діями користувачів. Система захисту від соціальних загроз складається з юридичних, адміністративних, організаційних та економічних засобів захисту, що підвищують рівень підготовки кадрів. Нажаль, увесь цей комплекс заходів в більшості покладається на програмні та апаратні засоби захисту. Специфіка соціотехнічних атак унеможливлює використання існуючих програмних засобів захисту інформації, оскільки направлена на вразливість не самої системи, а її користувачів. Відповідно, надійність інформаційної системи в даному випадку залежить в більшості від рівня орієнтованості користувачів у загальних правилах інформаційної безпеки.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Ільєнко А.В.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46985
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2020_125_КраснокутськийРР.pdf3.27 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.