Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46984
Title: Програмний засіб захисту ОС Windows на базі сучасних технологій Intel
Authors: Кочмар, Олена Борисівна
Keywords: дипломна робота
захист інформації
несанкціонований доступ
програмне забезпечення
операційна система
сучасні технології
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: У нинішній час постійного використання персональних комп’ютерів як у робочих, так і особистих цілях, надзвичайно важливим є вберегти їх дані від не-санкціонованого доступу та його наслідків, адже це впливає не лише на корект-ність роботи системи, а й на особисту конфіденційність користувачів. Задля забезпечення захисту необхідно ретельно слідкувати за файлами та програмами, які потрапляють до операційної системи. Суміжним важливим аспектом є та-кож моніторинг поведінки таких файлів та додатків у системі та відповідна реа-кція у разі виявлення несанкціонованих процесів. Це може бути забезпечено шляхом програмного впровадження таких сучасних технологій корпорації Intel, як SMEP, SMAP, XDB, а також PaX, DEP, ASLR. Розглянуті у даній роботі технології майже не були досліджені вітчизняними фахівцями, особливо на рівні літературних праць, через відносну новизну. Більшість матеріалів досліджень цих технологій та впливу їх роботи на систему – закордонного авторства. Окрім того, практичні дослідження роботи технологій з метою забезпечення захисту системи присвячені в основному реалізації цих технологій у середовищі Linux, оскільки з ним пов’язане повсякденне використання більшості з них.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Єлізаров А.Б.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46984
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2020_125_КочмарОБ.pdf1.91 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.