Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46977
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБіда, Ірина Олександрівна-
dc.date.accessioned2021-02-13T11:03:38Z-
dc.date.available2021-02-13T11:03:38Z-
dc.date.issued2020-12-
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46977-
dc.descriptionРобота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи к. с-г. н., с.н.с., доцент кафедри біотехнології Ястремська Л.С.uk_UA
dc.description.abstractВперше досліджено придатність до біовилучення сполук токсичного хрому(VI) хромрезистентним, облігатно-анаеробним штамом Clostridium butyricum GMP1, який здатен ефективно відновлювати сполуки токсичного Cr(VI) до Cr(III) і разом з тим активно брати участь у процесах деструкції харчових відходів.Оптимальними умовами для синтезу 40% водню є pH =6,0 ±5 і Eh= –290 ± 10 мВ, тривалість деструкції субстрату 5-6 діб. Результати роботи можливо використовувати для розробки новітніх біотехнологій очищення хромвмісних стічних вод та біоремедіації грунтів та одночасній деструкції органічних відходів. А також, при викладанні дисциплін:«Нові тенденції в природоохоронних біотехнології», «Екстремофільні мікроорганізми в біотехнології».uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectхроматиuk_UA
dc.subjectдипломна роботаuk_UA
dc.subjectтоксичністьuk_UA
dc.subjectхромрезистентні мікроорганізмиuk_UA
dc.subjectдеструкція харчових відходівuk_UA
dc.subjectбіоводеньuk_UA
dc.subjectекобіотехнологіїuk_UA
dc.titleЗакономірності процесу одночасної деструкції харчових відходів та мікробного вилучення хроматів як підґрунтя природоохоронних біотехнологійuk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2020_162_Біда ІО.pdf2.46 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.