Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46977
Назва: | Закономірності процесу одночасної деструкції харчових відходів та мікробного вилучення хроматів як підґрунтя природоохоронних біотехнологій |
Автори: | Біда, Ірина Олександрівна |
Ключові слова: | хромати дипломна робота токсичність хромрезистентні мікроорганізми деструкція харчових відходів біоводень екобіотехнології |
Дата публікації: | гру-2020 |
Видавництво: | Національний авіаційний університет |
Короткий огляд (реферат): | Вперше досліджено придатність до біовилучення сполук токсичного хрому(VI) хромрезистентним, облігатно-анаеробним штамом Clostridium butyricum GMP1, який здатен ефективно відновлювати сполуки токсичного Cr(VI) до Cr(III) і разом з тим активно брати участь у процесах деструкції харчових відходів.Оптимальними умовами для синтезу 40% водню є pH =6,0 ±5 і Eh= –290 ± 10 мВ, тривалість деструкції субстрату 5-6 діб. Результати роботи можливо використовувати для розробки новітніх біотехнологій очищення хромвмісних стічних вод та біоремедіації грунтів та одночасній деструкції органічних відходів. А також, при викладанні дисциплін:«Нові тенденції в природоохоронних біотехнології», «Екстремофільні мікроорганізми в біотехнології». |
Опис: | Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи к. с-г. н., с.н.с., доцент кафедри біотехнології Ястремська Л.С. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46977 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ФЕБІТ_2020_162_Біда ІО.pdf | 2.46 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.