Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45693
Title: Удосконалений модуль обробки інцидентів порушення інформаційної безпеки СУІБ
Authors: Дзюбенко, Андрій Вікторович
Keywords: дипломна робота
інформаційна безпека
модуль обробки
інциденти
програмний продукт
конфіденційні дані
Issue Date: Dec-2020
Abstract: На сьогоднішнішній стадії розвитку соціуму інформаційні технології стають невід’ємним атрибутом стрімкого зростання актуальності галузей наукової діяльності, що пов’язані з математичним проектуванням процесів. Створення реальних об’єктів дійсності здебільшого супроводжується значними складностями, що формулюються вже на стадії постановки проблеми. Ці складнощі переважним чином є наслідком недосконалості обчислювальних методів та засобів їх реалізації. Для оптимізації процесів виробничої діяльності такі підприємства зацікавлені в тому, щоб якомога більше підвищити ефективність функціонування інформаційної системи захисту підприємства (СЗП), в тому числі за допомогою моніторингу власних інтернет-середовища. В результаті це сприятиме покращенню продуктивності роботи підприємства в цілому, а також мінімізує ризики проникнення сторонніх ресурсів та витоків конфіденційних даних, на захист яких витрачається багато часу та матеріальних ресурсів. З іншого боку, для управління корпоративними мережами передачі даних надзвичайно важливою видається можливість отримання достовірної інформації про стан програмного забезпечення і про технічний стан устаткування, який підтримує софт. Саме ці вище перелічені проблеми вирішує впровадження електронної системи управління інформаційною безпекою (СУІБ). Водночас проблема веб-моніторингу гостро стоїть у всіх системах масового електронного користування, оскільки здійснює суттєвий вплив на економічні показники будь-якої організації незалежно від форми власності та виду діяльності. Альтернативою вирішення проблеми ефективної продуктивності компанії може стати впровадження автоматизованих стратегії інтернет-моніторингу, адже програмне забезпечення для моніторингу веб-середовища позбавляє співробітників від спокуси дивитися онлайн-відео та відвідувати соціальні мережі, обмежуючи доступ до сайтів, які керівництво компанії вважає непотрібними чи загрозливими для бізнесу Крім того, електронні СУІБ значно покращують загальну якість виробничого процесу. Такі системи дозволяють оперативно отримувати необхідні відомості та моделювати нові методи, здатні внести корективи у режимі реального часу. Результатом використання автоматизованих СУІБ є поліпшення коефіцієнту корисної праці працівників компанії та мінімізація ризиків проникнення сторонніх з інформаційних ресурсів.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Гулак Н.К.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45693
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2020_125_ДзюбенкоАВ.pdf1.41 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.