Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45662
Title: Автоматизована система підготовки передпольотної інформації. Інтегровані моделі спільного передпольотного оцінювання аеронавігаційних даних. Вибір запасного аеродрому(CDM)
Authors: Бохонська, Людмила Русланівна
Keywords: дипломна робота
програмне серидовище
автоматизована система
запасний аеродром
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Авіаційна пригода з людськими жертвами (авіакатастрофа) - це авіаційна подія, внаслідок якої загинули або зникли безвісти одна або більше осіб, які перебували на борту повітряного судна. Проблеми, які викликають авіаційні події або сприяють їм, виникають у зв’язку з поганим обладнанням, невдалими технологіями, тероризмом, неправильною чи недостатньою підготовкою авіаційного персоналу або невідповідними інструкціями. Правильне розуміння можливостей і певних обмежень людини, її поведінки в експлуатаційному контексті вважається головним для забезпечення безпеки польотів. Ціна людського життя, а також матеріальні втрати сьогодні зросли настільки, що просто неприпустимо нехтувати виконанням зазначених для конкретної особи авіаційних правил, процедур і обмежень. Сфера обслуговування пасажирських та вантажних перевезень тісно пов’язана з авіаційною безпекою. Досвід показав, що аваріям часто передують інциденти і недоліки, пов'язані з безпекою, що свідчить про існування певних загроз безпеці. Таким чином, дані про безпеку є важливим ресурсом для виявлення потенційних загроз. Одним з найважливіших етапів безпечного та ефективного виконання польоту є підготовка передпольотної інформації. Однак з кожним роком авіаційних подій не меншає, що змушує задуматись над розробкою і впровадженням нових методів підготовки авіаційного персоналу та використання ними нових автоматизованих систем. Такі заходи допоможуть зменшити можливість неправильного прийняття рішення в особливих випадках в повітрі.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 21.01.2020 р. №008/од "Про перевірку кваліфікаційних робіт на академічний плагіат 2019-2020р.р. навчальному році ". Керівник проекту: д.т.н., доц., Шмельова Тетяна Федорівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45662
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аеронавігаційних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2020_272_Бохонська-Л.Р.pdf1.47 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.