Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/43829
Title: Особливості визначення початку перебігу строку звернення до адміністративного суду у пенсійних спорах з вини владного суб’єкта
Authors: Пивовар, Ірина Вікторівна
Пивовар, Юрій Ігорович
Keywords: законні інтереси особи
процесуальне право
публічний пенсійний спір
перебіг строку
Issue Date: 18-May-2020
Publisher: Тернопіль: Вектор
Citation: Пивовар І.В., Пивовар Ю.І. Особливості визначення початку перебігу строку звернення до адміністративного суду у пенсійних спорах з вини владного суб’єкта: Інноваційний розвиток правової науки в умовах модернізації суспільства: мат. Х Міжн. наук.-практ. конф. (м. Київ, Національний авіаційний університет, 28 лютого 2020 р.). Том 1. – Тернопіль: Вектор, 2020. – С.256-258.
Abstract: У роботі визначено, що необмежений строк щодо захисту своїх порушених пенсійних прав з вини органів Пенсійного фонду України (строк на соціальний захист) може бути обмежений порушенням строку звернення до суду (шестимісячним строком). Cтрок відліку останнього має обраховуватися з моменту, коли особа дізналася або могла дізнатися про порушення своїх прав, про яке їй стало відомо з відповідного листа (листа-відповіді) від суб’єкта владних повноважень – Пенсійного фонду України або його територіального органу, в якому особа отримала відповідь на питання щодо відповідного розміру її пенсії та порядку (механізму) її нарахування.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/43829
ISBN: 978-966-310-8126-89-5
Appears in Collections:Матеріали конференцій кафедри конституційного і адміністративного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Перебіг строку_18.05.2020.pdfтези конфреренції4.18 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.