Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/43190
Title: Прихована націоналізація в системі колективного управління майновими авторськими і суміжними правами: законодавче безглуздя чи нова епоха набуття прав державної власності?
Authors: Москалюк, Н.
Keywords: націоналізація
колективне управління
авторське право
суміжні права
Issue Date: 28-Feb-2020
Publisher: Національний Авіаційний Університет
Citation: Москалюк Н. Прихована націоналізація в системі колективного управління майновими авторськими і суміжними правами: законодавче безглуздя чи нова епоха набуття прав державної власності?// Інноваційний розвиток правової науки в умовах модернізації суспільства: Х Міжнародна науково-практична конференціяї, 28 лютого 2020 р., м.Київ: зб. доп. - К.: НАУ, 2020. - С. 154-157
Abstract: Побудову жодного демократичного суспільства неможливо уявити без належного ставлення до права власності. При чому повага до власності повинна бути незалежно від того, до яких форм вона відноситься. Яким же великим було наше здивування, коли, аналізуючи Закон України «Про ефективне управління майновими правами право власників у сфері авторського права і (або) суміжних прав» від 15 травня 2018 року, ми помітили у ньому прояви прихованої націоналізації. Звісно, жодною нормою термін «націоналізація» не згадується, проте умови переходу належних на праві приватної власності коштів у державну власність він містить. Переслідуючи благу мету, законодавець, на нашу думку, нівелює право приватної власності правовласників і вносить досі не існуючі правові механізми.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/43190
Appears in Collections:Матеріали конференцій кафедри цивільного права і процесу



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.