Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/42705
Title: Пріоритети забезпечення продовольчої безпеки та вирішення проблеми голоду у світовому господарстві
Other Titles: Priorities of food security and addressing the problem of hunger in the world economy
Authors: Біла, Світлана Олексіївна
Пилипенко, Анна Сергіївна
Keywords: продовольча безпека
цілі сталого розвитку
сфера аграрного виробництва
нестача продовольства
Issue Date: 2019
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Біла С.О., Пилипенко А.С. Пріоритети забезпечення продовольчої безпеки та вирішення проблеми голоду у світовому господарстві / С.О. Біла, А.С.Пилипенко // Стратегія розвитку України: наук. журн. – К.: НАУ, 2019. – № 2. – С. 35 – 43.
Abstract: У статті визначено основні пріоритети забезпечення продовольчої безпеки та вирішення проблеми голоду у світовому господарстві. Досліджено сутність та прояви продовольчої проблеми у світі. Розкрито зміст цілей сталого розвитку ООН, у тому числі – цілі 2 «Покінчити з голодом, забезпечити продовольчу безпеку і поліпшення харчування та сприяти сталому розвитку сільського господарства». Розглянуто стан забезпечення продовольчої безпеки в регіонах світу та представлено позицію міжнародних організацій щодо подолання голоду в країнах світу. Особливу увагу приділено вирішенню проблеми голоду в країнах Африки та Азії. Визначено пріоритети забезпечення продовольчої безпеки та вирішення проблеми голоду у світовому господарстві на основі принципів сталого розвитку, розвитку інтенсивного та інноваційного аграрного виробництва.
В статье определены основные приоритеты обеспечения продовольственной безопасности и решения проблемы голода в мировом хозяйстве. Исследуются сущность и проявления продовольственной проблемы в мире. Раскрывается содержание целей устойчивого развития, в том числе – цели 2 «Ликвидация голода, обеспечение продовольственной безопасности и улучшение питания и содействие устойчивому развитию сельского хозяйства». Рассмотрено состояние обеспечения продовольственной безопасности в регионах мира и представлена позиция международных организаций относительно ликвидации голода в станах мира. Особое внимание уделено решению проблемы голода в станах Африки и Азии. Определены приоритеты обеспечения продовольственной безопасности и решения проблемы голода в мировом хозяйстве на основе принципов устойчивого развития, масового перехода к развитию интенсивного и инновационного аграрного производства.
The article specifies the main priorities of food security and addressing the problem of hunger in the world economy. The core and food challenge manifestations in the world are investigated. UN Sustainable Development Goals are disclosed, including Goal 2 “Zero Hunger” (‘End hunger and malnutrition, ensure access to safe, nutritious and sufficient food, and implement sustainable agricultural practices’). Food security situation in world regions is considered; positions of international organizations as for addressing the problem of hunger in world countries is represented. The special attention is given to resolving the hunger problems in Asian and African countries. The priorities of food security and addressing the problem of hunger in the world economy based on sustainable development principles, and mass transition to intensive and innovative agricultural practices development are defined
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/42705
Appears in Collections:Наукові статті викладачів кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Біла С_Пилипенко А.docx90.78 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.