Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41831
Title: Комплекс безпровідного електричного заряджання для безпілотних повітряних суден, що працюють від електричних акумуляторів.
Authors: Сиріцо, Дмитро Михайлович
Keywords: дипломна робота
ректена
безпілотний літальний апарат
літальний апарат
Issue Date: Feb-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Людину завжди вабило все незвідане і невідкрите, саме тому ми підкорили континенти, зірки, і планети. З моменту зародження людського життя на Землі, ми тісно пов'язані з різними фізичними силами і явищами в нашій всесвіту. Це не дивно, адже ми живемо в тривимірному просторі, принаймні зараз ми так вважаємо, а тому на нас впливає величезна кількість фізичних сил і явищ. Одним з ключових чинників впливають на людину є електромагнітне випромінювання. Неможливо заперечувати вплив електромагнітного випромінювання на людину. Здавалося б, ми не можемо його відчути, побачити або почути його. Але життя сучасної людини буквально просякнута електромагнітним випромінюванням різної потужності і інтенсивності. Ми слухаємо радіо, листуємося з допомогою смартфонів з друзями, дивимося улюблені фільми по телевізору, читаємо новини в інтернеті на ноутбуці або ж просто лежимо на пляжі гріючись в сонячних променях. У всіх цих випадках ми схильні електромагнітного випромінювання. Важко недооцінити роль електромагнітного випромінювання в нашому житті адже спектр застосування цього випромінювання неймовірно великий. Одним з ключових властивостей електромагнітної хвилі є передача інформації на великі відстані. Саме тому електромагнітні хвилі активно застосовуються в авіації для передачі інформації на великі відстані. З початку 21 століття людство робить свої ставки на штучний інтелект, розумні пристрої, автопілот і інші речі, щоб мінімізувати вплив людини на функціонування певних механізмів. Сфера авіації не стала винятком із правил і так само впроваджує штучний інтелект і автопілотування. Яскравим підтвердженням моїх слів є розвиток безпілотної авіації. Безпілотні літальні апарати надійніші, спритніші, міцніші і дешевше своїх побратимів - літальних апаратів пілотованих людиною. Одним з суттєвих питань для БПЛА залишається тривалість автономної роботи, що значно обмежує можливість його функціонування. З огляду на тенденцію розвитку на планеті альтернативних джерел енергії більшість БПЛА працюють на електроенергії, що надходить від батареї апарату. Тому ключовою проблемою для літальних апаратів, які працюють від акумулятора єїх ємність. Чим більше ємність, тим менше БПЛА необхідно витрачати часу на шлях до бази і підзарядку. Мета моєї дипломної роботи - опис пристрою, що дозволяє здійснювати заряджання акумулятора БПЛА за допомогою електромагнітної хвилі в повітрі.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 21.01.2020 р. №008/од "Про перевірку кваліфікаційних робіт на академічний плагіат 2019-2020р.р. навчальному році" . Керівник проекту: док. техн. наук, проф. Ларін Віталій Юрійович
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41831
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аеронавігаційних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_272_Сиріцо Д.М..docx5.77 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.