Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41799
Title: Еволюція жанру ток-шоу в українському медіапросторі (на прикладі проєктів "Правила виживання" і "Корисна програма")
Authors: Величко, Владислав Сергійович
Keywords: дипломна робота
ток-шоу
жанр
українське телебачення
хронотоп
Issue Date: 2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Величко В.С. Еволюція жанру ток-шоу в українському медіапросторі (на прикладі проєктів "Правила виживання" і "Корисна програма") / Кафедра журналістики ФМВ НАУ. – К.: 2020. – 77 с.
Abstract: Мета дипломної роботи – дослідити і охарактеризувати жанр телевізійного ток-шоу, вивчити типологічну характеристику, жанрову і тематичну своєрідність, його структуру і тенденції розвитку. Об'єкт дослідження – телевізійне ток-шоу, що розглядається з точки зору своїх характеристик. Предмет дослідження – жанрові особливості ток-шоу, його принципи, прийоми, а також структурно-тематична своєрідність і тенденції розвитку. Методи дослідження, використані в роботі, визначаються метою, завданнями, об'єктом і предметом дослідження і включають в себе: структурно-функціональний метод – при характеристиці системи жанрів; метод моніторингу, застосований при відборі емпіричного матеріалу дослідження; якісний аналіз контенту був спрямований на уточнення та інтерпретацію змісту сюжетів, відібраних для аналізу; метод аналізу джерел, обробка емпіричних даних – при вивченні емпіричної бази; метод типологізації – при класифікації жанрів; реферативно-аналітичний, індуктивно-дедуктивний і порівняльний методи – для систематизації теоретичного матеріалу. Наукова новизна отриманих результатів полягає в тому, що в роботі зроблена спроба обгрунтувати той факт, що сучасне телевізійне ток-шоу не виконує свої функції, тобто будучи аналітичним жанром, не приносить результативності і не відповідає вимогам ефективності. Обговорення в студії якої-небудь проблеми тільки мають зовнішні ознаки аналітичної програми. За цими ознаками на першому місці стоїть рекреативна функція, тобто головне завдання сучасних ток-шоу - заповнити вільний час телеглядачів, зняти напругу, забезпечити емоційну розрядку. Жанр ток-шоу на перших щаблях свого розвитку мав ідеологічну (соціально-орієнтуючу) функцію, яка пов'язана в першу чергу з прагненням мати глибокий вплив на світоглядні основи і ціннісні орієнтації аудиторії, на самосвідомість людей, їх ідеали та прагнення, включаючи мотивацію поведінкових актів. Для того щоб прийти до висновку про те, що жанр ток-шоу має проблеми розвитку за рахунок невиконання критеріїв, був вивчений теоретичний матеріал, а також емпірична база. Практичне значення отриманих результатів. Основні положення і висновки, отримані в ході роботи, можуть бути використані з метою проведення подальших досліджень в області вивчення сучасного телевізійного мовлення, що актуалізує теоретичну значимість проведеної роботи. Результати даного дослідження можуть також бути застосовані в якості методичного матеріалу у викладанні курсів по телевізійній журналістиці. Практична цінність роботи полягає в тому, що в даному дослідженні систематизуються і теоретично обґрунтовуються проблеми і тенденції розвитку сучасного телевізійного ток-шоу, які можуть застосовуватися в практиці мовлення сучасних телеканалів.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 21.01.2020 р. №008/од "Про перевірку кваліфікаційних робіт на академічний плагіат 2019-2020р.р. навчальному році" . Керівник проекту: д. іст. н., професор Кравченко Володимир Іванович
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41799
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри журналістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Величко Еволюція_жанру_ток_шоу_pdf.pdfРобота публікується згідно наказу ректора від 21.01.2020 р. №008/од "Про перевірку кваліфікаційних робіт на академічний плагіат 2019-2020р.р. навчальному році" . Керівник проєкту: проекту: д. іст. н., професор Кравченко Володимир Іванович635.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.