Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/40596
Title: Перетворення територій, пошкоджених під час стихійного лиха, на рекреаційні зони міст
Authors: Буркач Анна
Burkach Ann
Сукач Тимур
Sukach T.
Агєєва Галина Миколаївна
Агеева Галина Николаевна
Agieieva Galyna
Keywords: містобудування
інженерна підготовка територій
ландшафтні та рекреаційні території
природні та техногенні катастрофи
паркові зони
наслідками стихійного лиха
Jardín del Turia
Issue Date: Nov-2019
Citation: Буркач А., Сукач Т., Агєєва Г. М. Перетворення територій, пошкоджених під час стихійного лиха, на рекреаційні зони міст . Архітектура та екологія: матеріали Х Міжнар. наук.-практ. конф., 12-14 листопада 2019 р., Київ. Київ : НАУ, 2019. - С.36-38.
Series/Report no.: Сер. 42. Архитектура, проектирование, градостроительство;
Abstract: Актуальність проблеми. Для відпочинку мешканців міст активно використовують ландшафтні та рекреаційні території в межах, навколо та поза межами населених пунктів. Низка з них є складовою структурних територіальних елементів екологічної мережі (території та об’єкти природно-заповідного фонду, курортні, рекреаційні, водні та водозахисні території та ін.) та потребує особливих умов використання та захисту. Для поширення розмірів зон організованого відпочинку та озеленення можна розглянути території зі складним природним рельєфом (наприклад, яри) та таки, що пошкоджені під час стихійного лиха. Насамперед, ці території малопридатні для будівництва житла, потребують проведення значних за обсягами робіт із інженерної підготовки та захисту, зокрема, впровадження протиерозійних заходів, та благоустрою. Мета доповіді – оприлюднити результати досліджень світового досвіду перетворення територій, пошкоджених під час природних та техногенних катастроф, на рекреаційні зони та зони дозвілля і розваг.
Description: 1. ДБН В.2.2-12:2019 Планування та забудова територій. – Чинні від 2019-10-01. – .К. : Мінрегіон України, 2019. – 185 с. 2. Чемакіна О. В., Агєєва Г. М. Інженерний благоустрій населених міст: навч. посіб. / О. В. Чемакіна, Г. М. Агєєва. – К.: НАУ, 2017. – 168 с. 3. Ковальчук, І. П. Актуальність та методичні засади дослідження ярів і формування їх кадастру / І. П. Ковальчук, Т. О. Євсюков // Геодезія, картографія і аерофотознімання. – 2013. – Вип. 77. – С. 13-19. 4. Turia Gardens. – URL: https://www.visitvalencia.com/en/what-to-see-valencia/turia-gardens
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/40596
Appears in Collections:Матеріали конференцій кафедри інфраструктури авіаційного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2-Бурчак-AG-30-10-19.pdfтези доповіді318.61 kBAdobe PDFView/Open
AG-B-2019-36-38.pdfтези доповіді1.4 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.