Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/38986
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКосоголова, Людмила Олексіївна-
dc.contributor.authorРоманова, З.М.-
dc.contributor.authorРоманов, О.С.-
dc.date.accessioned2019-05-27T07:37:07Z-
dc.date.available2019-05-27T07:37:07Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationКосоголова Л.О. Інтенсифікація процесів пивоваріння за участіферментів / Л.О. Косоголова, З.М. Романова, О.С. Романов. // Проблеми екологічної біотехнології – [Eлeктpoнний peсуpс] – 2017. – №2. – Peжим дoступу дo стaттi: http://ecobio.nau.edu.ua.uk_UA
dc.identifier.urihttp://er.nau.edu.ua/handle/NAU/38986-
dc.descriptionОсновна статтяuk_UA
dc.description.abstractПиво являє собою складну колоїдну систему. Поява осаду під час зберігання пива пов'язано з укрупненням розмірів частинок в результаті їх зіткнення, конденсації (окислення) і полімеризації. Причиною появи каламуті в свіжому пиві при його охолодженні є взаємозв'язок низькомолекулярних фенольних сполук з кислими білками пива. Для підвищення колоїдної стійкості пива на етапі отримання сусла використовують ферментні препарати, що містять цитолітичні, протеолітичні і амілолітичні ферменти. Більшість препаратів, що застосовуються в пивоварінні, є комплексними. Встановлено можливість використання ферментів Viscoferm на стадії ферментації. Метою задавання ферменту і галотанів – руйнування взаємозв'язку білків і високомолекулярних фенольних сполук – таноідів, які зв'язуються з білками не тільки за допомогою водневих зв'язків, а й за допомогою гідрофобних та іонних зв'язків і не руйнуються при нагріванні. Дослідження показали, що найкращий ефект на стійкість пива завдає Viscoferm з концентрацією 0,02 г / дал.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНАУuk_UA
dc.subjectпивоuk_UA
dc.subjectколоїдна стійкістьuk_UA
dc.subjectстабільністьuk_UA
dc.subjectфермантиuk_UA
dc.subjectферментні препарати (ФП) Viscofermuk_UA
dc.subjectгалотаніниuk_UA
dc.subjectпомутнінняuk_UA
dc.titleІнтенсифікація процесів пивоваріння за участіферментівuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.subject.udc663.44-
Appears in Collections:Наукові праці співробітників кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2017_2.pdf941.65 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.