Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/38986
Назва: Інтенсифікація процесів пивоваріння за участіферментів
Автори: Косоголова, Людмила Олексіївна
Романова, З.М.
Романов, О.С.
Ключові слова: пиво
колоїдна стійкість
стабільність
ферманти
ферментні препарати (ФП) Viscoferm
галотаніни
помутніння
Дата публікації: 2017
Видавництво: НАУ
Бібліографічний опис: Косоголова Л.О. Інтенсифікація процесів пивоваріння за участіферментів / Л.О. Косоголова, З.М. Романова, О.С. Романов. // Проблеми екологічної біотехнології – [Eлeктpoнний peсуpс] – 2017. – №2. – Peжим дoступу дo стaттi: http://ecobio.nau.edu.ua.
Короткий огляд (реферат): Пиво являє собою складну колоїдну систему. Поява осаду під час зберігання пива пов'язано з укрупненням розмірів частинок в результаті їх зіткнення, конденсації (окислення) і полімеризації. Причиною появи каламуті в свіжому пиві при його охолодженні є взаємозв'язок низькомолекулярних фенольних сполук з кислими білками пива. Для підвищення колоїдної стійкості пива на етапі отримання сусла використовують ферментні препарати, що містять цитолітичні, протеолітичні і амілолітичні ферменти. Більшість препаратів, що застосовуються в пивоварінні, є комплексними. Встановлено можливість використання ферментів Viscoferm на стадії ферментації. Метою задавання ферменту і галотанів – руйнування взаємозв'язку білків і високомолекулярних фенольних сполук – таноідів, які зв'язуються з білками не тільки за допомогою водневих зв'язків, а й за допомогою гідрофобних та іонних зв'язків і не руйнуються при нагріванні. Дослідження показали, що найкращий ефект на стійкість пива завдає Viscoferm з концентрацією 0,02 г / дал.
Опис: Основна стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/38986
Розташовується у зібраннях:Наукові праці співробітників кафедри біотехнології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2017_2.pdf941.65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.