Please use this identifier to cite or link to this item: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34056
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГаркава, Катерина Григорівна-
dc.contributor.authorШевцова, Т.В.-
dc.contributor.authorБриндза, Я.-
dc.date.accessioned2018-05-07T06:27:08Z-
dc.date.available2018-05-07T06:27:08Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.citationШевцова Т.В. Антиоксидантна активність водних та спиртових екстрактів пилку берези бородавчастої (Brtula verbucosa ehrh. ) в залежності від місця зростання / Т. В. Шевцова, К. Г. Гаркава, Я. Бриндза // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова. Серія № 20. Біологія: Зб. наукових праць. – К.: НПУ імені М.П.Драгоманова, 2012. - № 4. - C. 107-113.uk_UA
dc.identifier.urihttp://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34056-
dc.description.abstractНаведено результати дослідження загальної антиоксидантної активності (ЗАА) водних і спиртових екстрактів 7 зразків пилку Betula verrucosa Ehrh. з різних місць зростання в Україні з використанням вільного стабільного радикала діфенілпікрілгідразіла (ДФПГ). Встановлено, що пилок берези бородавчастої характеризується високою антиоксидантною активністю: для водних екстрактів пилку значення ЗАА визначені в межах 81,94% -85,50%, для спиртових - 60,27% -84,91%. Вплив місця зростання і екстрагента на значення ЗАА підтверджено статистично.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectПилокuk_UA
dc.subjectбереза бородавчастаuk_UA
dc.subjectзагальна антиоксидантна активністьuk_UA
dc.subjectводний та спиртовий екстрактиuk_UA
dc.titleАнтиоксидантна активність водних та спиртових екстрактів пилку берези бородавчастої (Brtula verbucosa ehrh. ) в залежності від місця зростанняuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.subject.udc582.926.3.085 : 615.322 (045)-
Appears in Collections:Наукові праці співробітників кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shevtsova.pdf429.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.