Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/31715
Title: ПІДГОТОВКА МАГІСТРІВ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ ЯК ПРОБЛЕМА ПОРІВНЯЛЬНОЇ ПЕДАГОГІКИ
Authors: Заслужена, Алла Андріївна
Keywords: магістр з англійської мови та літератури, компетентнісний, особистісно зоріюнтований підходи, полікультурність, плюрингвальна компетенція, принципи культуровідповідності та природовідповідності
Issue Date: 2016
Publisher: Заслужена А. А. Підготовка магістрів англійської мови та літератури як проблема порівняльної педагогіки /А. А. Заслужена // Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології : з б. наук. праць. – Суми : СумДПУ імені А.С. Макаренка, 2016. – №2 (56). – С. 85-95.
Abstract: У статті запропоновано окремі результати дослідження особливостей підготовки магістрів з англійської мови та літератури як проблеми порівняльної педагогіки. Визначено освітньо-кваліфікаційні вимоги до студентів магістратури, концептуальні засади та зоріюнтованість ціюї підготовки на ювропейські стандарти вищої освіти. Уточнено перелік компетенцій відповідно до Загальноювропейських рекомендацій з мовної освіти, якими оволодіваять магістри з англійської мови та літератури в університетах Швейцарської Конфедерації. Обґрунтовано значущість плюрингвальної компетенції для успішної професійної реалізації магістрів-іноземних філологів в умовах полікультурного та полілінгвального середовища Швейцарської Конфедерації. Доведено доцільність використання для вдосконалення цієї підготовки особистісно зоріюнтованого та природного підходів на основі принципів толерантності, культуровідповідності, природовідповідності та інтеркультурності.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/31715
Appears in Collections:Матеріали науково-практичних конференцій кафедри іноземних мов і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
pednauk_2016_2_13.pdf775.83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.