Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/31459
Title: Класифікація «мозкових центрів» світу: основні підходи
Other Titles: Classification of think tanks of the world: the main approaches
Authors: Маєвська, Оксана Миколаївна
Keywords: аналітичний центр, «мозковий центр», транснаціоналізація «мозкових центрів», мережеві об’єднання «мозкових центрів»
Issue Date: 2017
Publisher: науковий журнал «Політичне життя»
Citation: Маєвська О.М. Класифікація «мозкових центрів» світу: основні підходи//Політичне життя. – 2017. – №1-2. – с. 125-129
Abstract: У статті розглянуті основні класифікації «мозкових центрів» світу, а також розмежовано поняття «мозкового» та «аналітичного» центру. Зроблено спробу визначити та порівняти основні підходи провідних вчених та практиків до класифікації даних організацій. Нині «мозкові центри» активно розвиваються і посідають вагоме місце серед впливових суб’єктів внутрішньої та зовнішньої політики. Крім того, сучасні тенденції розвитку суспільства сприяли появі аналітичних структур транснаціонального характеру. Ці «мозкові центри» займаються дослідженням питань глобального та регіонального характеру і залучають до співпраці вчених з різних країн. З огляду на такі тенденції авторкою здійснено систематизацію «мозкових центрів» за рівнем організації діяльності та представлено коротку характеристику кожної групи.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/31459
Appears in Collections:Наукові статті викладачів кафедри міжнародних відносин, інформації та регіональних студій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Maievska_Classification.doc81 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.