Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/28947
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГаркава, Катерина Григорівна-
dc.date.accessioned2017-06-05T05:04:38Z-
dc.date.available2017-06-05T05:04:38Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationГаркава К.Г. Новий підхід у вивчені адаптогенних властивостей лікарських рослин / К.Г. Гаркава // Проблеми екологічної біотехнології. - 2013. - № 2. Режим доступу: http://ecobio.nau.edu.ua/index.php/ecobiotech/article/view/5522/6243uk_UA
dc.identifier.urihttp://er.nau.edu.ua/handle/NAU/28947-
dc.description.abstractУ роботі вивчали адаптогенні властивості лікарських рослин: Шипшини коричної (Rosa cinnamomea L.), Глоду колючого (Crataegus охусаnthа), Звіробоя звичайного (Hypericum perforatum L.) і Конюшини червоної (Trifolium pratense L.) за впливом на фагоцитоз та експресію рецепторів на лімфоцитах, а також оцінювали жирнокислотний склад цих рослин. Результати показали, що досліджувані рослини не змінювали фагоцитарний індекс лейкоцитів крові, а фагоцитарне число достовірно збільшувалося під впливом Шипшини коричної, Глоду колючого, Звіробоя звичайного. Рівень експресії CD3 і CD22 рецепторів залишався на рівні контрольних значень. Жирнокислотний склад рослин відрізнявся за рівнем їх насиченості. Квіти Конюшини червоної і Звіробоя звичайного мали менший процент ненасичених і поліненасичених жирних кислот у порівнянні з плодамиШипшини коричної, Глоду колючого.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectКонюшина червонаuk_UA
dc.subjectЗвіробій звичайнийuk_UA
dc.subjectШипшина коричнаuk_UA
dc.subjectГлід колючийuk_UA
dc.subjectрецептори лімфоцитівuk_UA
dc.subjectфагоцитозuk_UA
dc.subjectжирнокислотний складuk_UA
dc.titleНовий підхід у вивчені адаптогенних властивостей лікарських рослинuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.subject.udc581.57:633.88(045)-
Appears in Collections:Наукові праці співробітників кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5522-14030-1-PB (1).pdf138.78 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.