Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/24748
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Решетняк, Людмила Расулівна | - |
dc.contributor.author | Кошова, Валентина Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Куц, Анатолій Михайлович | - |
dc.date.accessioned | 2017-02-11T08:53:00Z | - |
dc.date.available | 2017-02-11T08:53:00Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.citation | Кошова, В. М. Дослідження впливу різних рас дріжджів на зброджування пивного сусла і якість готового пива / В. М. Кошова, Л. P. Решетняк, A. M. Куц // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 1. – С. 220-226. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/24748 | - |
dc.description.abstract | У статті досліджено вплив трьох рас пивоварних дріжджів: Німецької, Датської та сухих дріжджів німецької раси Saf lager W 34/70 на зброд-жування 11-відсоткового пивного сусла, виготовленого із суміші пшеничного і ячмінного солодів в умовах мініпивоварні. Встановлено, що більш якісне пиво отримується із застосуванням Датської та Німецької рас дріжджів. Сухі дріжджі Saf lager W 34/70 не бажано використовувати в сухому вигляді, як це прийнято на більшості мініпивоварень. Якщо не має змоги відмовитись від сухих дріжджів, для підвищення ефективності викорис-тання їх попередньо потрібно активізувати. | uk_UA |
dc.description.abstract | В статье исследовано влияние трех рас пивоваренных дрожжей: Немецкой, Датской и сухих дрожжей немецкой расы Saf lager W 34/70 на сбраживание 11-процентного пивного сусла, состоящего из смеси пшеничного и ячменного солодов в условиях минипивоварни. Установлено, что более качественное пиво получается при применении Датской и Немецкой рас дрожжей. Сухие дрожжи Saf lager W 34/70 не рекомендуется использовать в сухом виде, как это принято на большинстве минипивоварень. Если невозможно отказаться от сухих дрожжей, для повышения эффективности использования их предварительно нужно активировать. | uk_UA |
dc.description.abstract | The article presents the research results of fermentation processes occuring at three different strains of yeast (German, Danish and dry yeasts of German strain Saf lager W34/70) of 11 % beer wort prepared from a mixture of light wheat and barley malts. It has been found that beer prepared using Danish and German strains of yeasts demonstrated better physico-chemical and organoleptic properties. Based on the research results, it is not recommended to use Saf lager W 34/70 yeasts strain in a dry form as it is currently done by most mini-breweries. In order to increase the efficiency of dry yeasts, they should first be activated. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | бродіння | uk_UA |
dc.subject | пшеничне пиво | uk_UA |
dc.subject | дріжджі | uk_UA |
dc.subject | солод | uk_UA |
dc.subject | fermentation | uk_UA |
dc.subject | yeast | uk_UA |
dc.subject | wheat bear | uk_UA |
dc.subject | malt | uk_UA |
dc.title | Дослідження впливу різних рас дріжджів на зброджування пивного сусла і якість готового пива | uk_UA |
dc.title.alternative | Исследование влияния различных рас дрожжей на сбраживание пивного сусла и качество готового пива | uk_UA |
dc.title.alternative | Influence of different strains of yeasts on the process of beer wort fermentation and quality of prepared beer | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Наукові праці співробітників кафедри біотехнології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Решетняк НУХТ 2015.pdf | 5.3 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.