Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/23684
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Косоголова, Людмила Олексіївна | - |
dc.contributor.author | Яблонська, Катерина Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Романова, З.М. | - |
dc.date.accessioned | 2016-12-08T13:18:01Z | - |
dc.date.available | 2016-12-08T13:18:01Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Косоголова Л.О. Інтенсифікація процесів отримання біологічно активних речовин з кульбаби лікарської (Taraxacum officinale Wigg.) / Л.О. Косоголова, К.М. Яблонська, З.М. Романова //Наукові праці НАХТ. - 2016. - № 3. - С. 38 - 44. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/23684 | - |
dc.description.abstract | У статті проаналізовано біологічно активні речовини кульбаби лікарської (T. oficinale Wigg.), їх основні характеристики та вплив на організм людини. Отримано водні екстракти кульбаби лікарської (T. oficinale Wigg.) з високим вмістом інуліну та флавоноїдів для потреб дієтичного харчування. Підібрано оптимальні умови для вилучення інуліну з коріння та флавоноїдів з квіток кульбаби лікарської (співвідношення сировина:екстрагент 1:20, температура екстракції — 55 °C). Екстракцію проведено підготовленою водою. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | екстракція | uk_UA |
dc.subject | екстрагент | uk_UA |
dc.subject | рослинна сировина | uk_UA |
dc.subject | кульбаба лікарська (Taraxacum oficinale Wigg.) | uk_UA |
dc.subject | інулін | uk_UA |
dc.subject | флавоноїди | uk_UA |
dc.title | ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ПРОЦЕСІВ ОТРИМАННЯ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИХ РЕЧОВИН З КУЛЬБАБИ ЛІКАРСЬКОЇ (TARAXACUM OFFICINALE WIGG.) | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
dc.subject.udc | 582.5/9 | - |
dc.speciality | Біотехнології | uk_UA |
Appears in Collections: | Наукові праці співробітників кафедри біотехнології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
NP22N3.pdf | Основна стаття | 4.4 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.