Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/19697
Title: Визначення агресії у сучасному міжнародному праві
Authors: Важна, Катерина Анатоліївна
Keywords: агресія, міжнародний злочин, міжнародне право, визначення агресії, акт агресії, ефективність боротьби з агресією.
Issue Date: 19-Apr-2016
Publisher: Україна і світ: Науковий журнал Факультету журналістики і міжнародних відносин Київського національного університету культури і мистецтв.
Citation: Важна К. А. Визначення агресії у сучасному міжнародному праві : матеріали наук.-практ. конф. [«Україна і світ»], (Київ, 19 квітня 2016 р.) // Україна і світ: Науковий журнал Факультету журналістики і міжнародних відносин Київського національного університету культури і мистецтв. – К. : КНУКіМ, 2016. – Вип.1. – С. 84-92.
Abstract: У статті розкриваються проблеми щодо прийняття визначення поняття агресії у чинному міжнародному праві. Розкривається сутність міжнародного злочину агресії відповідно до норм чинного міжнародного права та міжнародно-правової практики. Аналізуються наявні у міжнародному праві норми, спрямовані на боротьбу з агресією. Аналізуються роль і значення наявних визначень агресії у протидії даному міжнародному злочину. Автор дійшла висновків, що на сьогодні існує актуальна проблема щодо прийняття на універсальному конвенційному рівні визначення поняття міжнародного злочину агресії. Прийняття такого визначення сприятиме попередженню міжнародного злочину агресії та підвищенню ефективності міжнародного права у боротьбі з ним.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/19697
Appears in Collections:Наукові статті викладачів кафедри міжнародного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Важна К.А._Визначеня агресії в сучасному міжнародному праві.pdfОсновна стаття515.13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.