Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55184
Назва: | Agro-industrial complex in the system of ensuring food and economic security of the country |
Інші назви: | Агропромисловий комплекс у системі забезпечення продовольчої та економічної безпеки країни |
Автори: | Alnadzhar, Alaa Альнаджар, Алаа Алі Хасан |
Ключові слова: | agriculture сільське господарство agro-industrial complex агропромисловий комплекс food security продовольча безпека economic security економічна безпека development розвиток |
Дата публікації: | 24-тра-2022 |
Видавництво: | National Aviation University |
Бібліографічний опис: | Alnadzhar A. Agro-industrial complex in the system of ensuring food and economic security of the country // Polit. Challenges of science today: abstracts of the XXII International scientific-practical conference of applicants for higher education and young scientists. – National Aviation University. – Kyiv, 2022. – P. 2-3. |
Короткий огляд (реферат): | "Food security" is a term officially accepted in world practice used to characterize the state of the food market in a country as a whole, or in a group of integrated countries. It is provided with appropriate resources, potential, guarantees and determines the ability of the state, regardless of external and internal conditions and threats, to meet the needs of the population in food products in quantity, quality and assortment sufficient for their healthy physical and social developmen. Продовольча безпека — офіційно прийнятий у світовій практиці термін, що використовується для характеристики стану продовольчого ринку в країні в цілому чи в групі інтегрованих країн. Він забезпечений відповідними ресурсами, потенціалом, гарантіями та визначає здатність держава, незалежно від зовнішніх і внутрішніх умов і загроз, забезпечувати потреби населення в харчових продуктах у кількості, якості та асортименті, достатніх для їх здорового фізичного та соціального розвитку. |
Опис: | 1. Урба С. І. Теоретико-методичні засади оцінки продовольчої безпеки держави. Науковий вісник Херсонського державного університету. 2017. Вип. 25. Ч. 1. С. 106–111. 2. The Food and Agriculture Organization (FAO). URL: https://www.fao.org/home/en/ 3. Полоус О.В., Бурдейна К.Г. Міжнародні та вітчизняні методики оцінки рівня економічної безпеки України. Проблеми системного підходу в економіці. Збірник наукових праць. К.: НАУ, 2017. Вип. 6 (62), Ч. 1. С. 50-56. 4. Україна увійшла до Комітету продовольчої безпеки ООН. URL: https://agropolit.com/news/19610-ukrayina-uviyshla-do-komitetu-prodovolchoyi-bezpeki-oon |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55184 |
Розташовується у зібраннях: | Політ. Актуальні проблеми управління економікою в умовах цифрової трансформації. 2022 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2-3 Alnadzhar A.pdf | Тези доповіді | 140.64 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.