Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51798
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Вернигора, Альна Віталіївна | - |
dc.date.accessioned | 2021-07-06T08:45:37Z | - |
dc.date.available | 2021-07-06T08:45:37Z | - |
dc.date.issued | 2021-06 | - |
dc.identifier.uri | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51798 | - |
dc.description | Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Корнієнко І.М. | uk_UA |
dc.description.abstract | Досліджено, що молочнокислі бактерії (Lactobacillus helveticum (Швейцарська паличка), Lactobacillus acidophilum (Ацидофільна паличка), Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus (Болгарська паличка), Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis (Молочна паличка), Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium infantis) стійкі до ультрафіолетового опромінення, проявляючи високу стійкість, навіть при 60 хвилинному опроміненні ультрафіолетом. В той час коли гриби гинуть при 30-40 хвилинах опромінення. Встановлено, що критичний час опромінення на бактеріальні культури (Bacillus subtilis, Bacillus cereus) та дріжджові (Candida tropicalis, Saccharomyces cerevisiae) становить 30 хвилин. Експериментально було доведено, що МКБ успішно долають ауто-кризи і виробиляють адаптацію до зовнішніх та внутрішніх стрес-факторів. Дані МКБ під впливом УФ переходять у стан гіпербіозу (надвиживаємість), як більш високий структурний рівень надійності, який зумовлений генетичним та багаторівневим потенціалами, а сухість колоній, зменшення їх розміру попов’язаний із відповіддю даних таксономічних груп на стресовий фактор (адаптивна відповідь). | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Національний авіаційний університет | uk_UA |
dc.subject | дипломна робота | uk_UA |
dc.subject | біотехнологія | uk_UA |
dc.subject | ультрафіолетове опромінення | uk_UA |
dc.subject | молочнокислі бактерії | uk_UA |
dc.subject | молоко | uk_UA |
dc.subject | адаптивні властивості | uk_UA |
dc.subject | темнова репарація | uk_UA |
dc.title | Оцінка УФ опромінювання мікроорганізмів на стадії переробки молока | uk_UA |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
ФЕБІТ_2021_162_Вернигора А.В..pdf | Пояснювальна записка | 11.25 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.