Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34094
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorРешетняк, Людмила Расулівна-
dc.contributor.authorСтабніков, В.П.-
dc.contributor.authorКрасінько, В.О.-
dc.date.accessioned2018-05-07T12:05:50Z-
dc.date.available2018-05-07T12:05:50Z-
dc.date.issued2004-
dc.identifier.citationСтабніков, В. П. Вплив гідроксиду заліза на анаеробне зброджування сульфатвмісних стічних вод / В. П. Стабніков, B. О. Красінько, Л. Р. Решетняк // Наукові праці НУХТ. – 2004. – Додаток до № 15. – С. 34–35.uk_UA
dc.identifier.urihttp://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34094-
dc.description.abstractСтічні води рибопереробної промисловості та багатьох біотехнологічних підприємств містять значну кількість сульфатів. Метою даної роботи було вивчення впливу гідроксиду трьохвалентного заліза на процес анаеробного зброджування стічних вод, що містили органічні речовини та сульфат. Показано, що при внесенні гідроксиду трьохвалентного заліза при анаеробному зброджуванні стічних вод з високим вмістом органічних речовин і сульфату інтенсифікується процес очищення завдяки діяльності залізовідновлювальних бактерій. При додаванні гідроксиду заліза в модельну сульфатвмісну стічну воду сірководень був повністю відсутнім в біогазі і рідкій фазі. Співвідношення числа сульфатредукуючих бактерій та метаногенів після додавання гідроксиду заліза знижувалося у 6 разів.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectстічні водиuk_UA
dc.subjectсульфатиuk_UA
dc.subjectанаеробне зброджуванняuk_UA
dc.subjectгидроксид залізаuk_UA
dc.subjectзалізовідновлювальні бактеріїuk_UA
dc.titleВплив гідроксиду заліза на анаеробне зброджування сульфатвмісних стічних водuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Располагается в коллекциях:Наукові праці співробітників кафедри біотехнології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Решетняк 2004 1.pdf102.66 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.