Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34083
Название: | Використання електромагнітного випромінювання для оптимізації умов виробництва технічного спирту |
Авторы: | Косоголова, Людмила Олексіївна Коломійчук, Д.А. Лошицький, П.П. |
Ключевые слова: | дріжджі Saccharomyces cerevisiae K-81 технічний спирт бродіння вплив фізичних факторів активність культури високочастотне електормагнітне випромінювання |
Дата публикации: | 2017 |
Библиографическое описание: | Косоголова Л.О. Використання електромагнітного випромінювання для оптимізації умов виробництва технічного спирту / Л.О. Косоголова, Коломійчук Д.А., Лошицький П.П. // Екологічні проблеми біотехнології. - 2017. - № 2. Режим доступу: http://ecobio.nau.edu.ua/index.php/ecobiotech/article/view/12237/16322 |
Краткий осмотр (реферат): | В статті дocлiджено вплив електpoмaгнiтнoгo випpoмiнювaння високої частоти на дріжджові клітини під час процесу бродіння. Встановлені режими обробки, за яких процес бродіння відбувається максимально ефективно. Результати досліджень свідчать про те, що при обробці дріжджових клітин з чacтoтою 57–68 ГГц протягом 7 хв та на відстані 70 мм від джерела випромінювання збільшує активність дріжджів у 2,5 рази, що дає можливість скоротити процес бродіння до 2 діб. Встановлено, що ефект від опромінення зберігається в наступних генераціях дріжджів, що дає можливість використовувати їх повторно. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34083 |
Располагается в коллекциях: | Наукові праці співробітників кафедри біотехнології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Косоголова 2017 2 2.pdf | 166.98 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.