Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63329
Title: Комунікативні проблеми у сучасних міграційних процесах (культур–філософський аспект)
Authors: Кляшторна, Вікторія Олександрівна
Keywords: мігрант
міграційний процес
комунікативні проблеми
інший
діалог
мова
міжкультурна комунiкацiя
кваліфікаційна робота
Issue Date: 8-Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кляшторна В.О. Комунікативні проблеми у сучасних міграційних процесах (культур–філософський аспект). – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр спеціальності «Філософія». - НАУ. Київ. 2023 р. - 100 с.
Abstract: Мета кваліфікаційної роботи полягає у виявленні мовно-комунікативних, культурно-ментальних проблем комунікації мігрантів в адаптаційно-інтеграційних процесах у новому культурному середовищі під впливом глобалізації і інформатизації. У роботі визначено особливості сучасних міграційних процесів та окреслено понятійно-термінологічний апарат методологічного дослідження. Визначено роль мови в бутті мігрантів у новому культурному середовищі та з’ясовано особливості їх мовленнєвої культури у сучасних комунікативних процесах. Досліджено культурно-ментальний аспект комунікації мігрантів та розкрито проблеми їх культурної ідентичності в умовах глобалізації. Виявлено комунікативні бар’єри в адаптаційно-інтеграційних проблемах мігрантів та досліджено вплив інформаційно-комунікаційних технологій на міжкультурну комунікацію мігранта.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магистр», галузь знань: 03 Гуманітарні науки, спеціальність 033 «Філософія», освітньо-професійна програма «Філософія комунікації». Керівник: кандидат філософських наук, доцент Шоріна Тетяна Геннадіївна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63329
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри філософії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
КР_Кляшторна.pdf1.06 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.