Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63192
Title: Організація і методика обліку, аналізу та аудиту запасів підприємства
Authors: Руденко, Лілія Олександрівна
Keywords: запаси
організація
методика
облік
аналіз
оцінка
фінансова звітність
підприємство
стан
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Руденко Л.О. Організація і методика обліку, аналізу та аудиту запасів підприємства – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності 071 «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 82 с.
Abstract: Для ведення виробничої та господарської діяльності суб’єктів господарювання усіх форм власності та галузей народного господарства залучаються запаси, що є найважливішою та істотною частиною майна суб’єкта господарювання. Вони посідають особливу позицію в активах та домінуюче положення в складі видатків суб’єктів господарювання у різних галузях. Запаси є невід'ємною часткою групи ресурсів у матеріальній формі, які утворюють господарські (виробничі) ресурси. Запаси – це активи, які застосовуються для перепродажу, застосування у ході виробництва, реалізації робіт і постачання послуг, та крім того для керування бізнесом.Щоб забезпечити безперервний процес виробництва суб’єкта господарювання, запаси повинні завжди відповідати нормам, встановленим потребам суб’єкта господарювання. Операції по зберіганню отриманих запасів, а також їх списання у виробництво, здійснюється на складах суб’єкта господарювання. Тому, в першу чергу, облік призначений для гарантування контрою за залишками; отриманням та списанням запасів, що є головною вимогою для гарантування збереження майна суб’єкта господарювання. Оскільки матеріальні витрати у собівартості будь-якої продукції становлять 60-70%, то правильна та раціональна організація обліку, аналізу та аудиту запасів є важливим моментом у діяльності підприємства.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент к.е.н., доцент Валерій Славінський
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63192
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Руденко Л.О. _2022.pdfДипломна робота1.26 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.