Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62643
Title: Телекомунікаційні протоколи в мережах «Інтернет речей
Authors: Максютенко, Микола Миколайович
Keywords: мережі
інтернет речей
телекомунікаційні протоколи
ефективність
пропускна здатність
взаємодія
дипломна робота
Issue Date: 2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Максютенко М.М. Телекомунікаційні протоколи в мережах «Інтернет речей. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія». - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 100 с.
Abstract: В останні десятиліття зростання технологій та підключення до Інтернету привело до розвитку нової парадигми під назвою Інтернет речей (Internet of Things - IoT). Інтернет речей відкриває безліч можливостей для сполучення фізичних пристроїв, сенсорів та систем у єдину мережу, що дозволяє збирати, обробляти та обмінювати даними без прямого взаємодії людей. Успішна реалізація Інтернету речей залежить від належного використання телекомунікаційних протоколів, які забезпечують зв'язок між різними пристроями та системами. Розуміння та оптимізація телекомунікаційних протоколів у цій сфері є критично важливими. Протоколи, як правила та стандарти для обміну даними, визначають ефективність та безпеку цієї комунікації. Вони служать фундаментом для надійного з'єднання між пристроями, забезпечуючи важливі функції, від простого виявлення пристроїв до складного шифрування даних. У цьому контексті, дослідження протоколів, які підтримують IoT, відкриває важливі перспективи для покращення комунікаційних систем.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проекту: к.т.н., професор Єфимець В.М.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62643
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп'ютерних систем та мереж

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФКНТ_2023_123_МаксютенкоММ.pdf885.46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.