Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62032
Title: Система оптимального вибору методів комп’ютерного зору для обробки зображень
Authors: Хейлик, Едуард Володимирович
Keywords: кваліфікаційна робота
штучний інтелект
розв’язання задач сегментації
комп’ютерний зір
нейронна мережа
порогова обробка
метод опорних векторів
Issue Date: 25-Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Хейлик Е. В. Система оптимального вибору методів комп’ютерного зору для обробки зображень. – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 111 с.
Abstract: В сучасному інформаційному суспільстві, де величезна кількість даних генерується щоденно, обробка зображень є ключовим елементом багатьох наукових та практичних застосувань. За останні десятиліття значно зросла активність у галузі комп’ютерного зору, де вивчається взаємодія комп’ютерів із зображеннями для вирішення різноманітних завдань, таких як розпізнавання об’єктів, визначення патернів, аналіз поведінки і багато інших. Ця кваліфікаційна робота присвячена дослідженню та розвитку системи оптимального вибору методів комп’ютерного зору для ефективної обробки зображень. Однією з найважливіших задач у цьому контексті є визначення оптимального методу залежно від конкретного завдання, що дозволяє досягти максимальної точності та швидкості обробки. У даній роботі розглядаються сучасні методи комп'ютерного зору, їхні переваги та обмеження, а також пропонується система автоматизованого вибору методу в залежності від поставленого завдання. Основною метою цього дослідження є створення ефективної та гнучкої системи, яка забезпечить оптимальний вибір методів комп'ютерного зору для різноманітних застосувань, починаючи від медичної діагностики та закінчуючи виробничими процесами та автономними системами.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник роботи: д.т.н., профессор, зав. кафедри авіаційних комп’ютерно-інтегрованих комплексів, Синєглазов Віктор Михайлович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62032
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_151_АКІК_2023_Хейлик.pdfКваліфікаційна робота з пояснювальною запискою1.5 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.