Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61966
Title: Міжнародно правове регулювання використання штучного інтелекту у сфері захисту прав людини: сучасні виклики та тенденції
Authors: Завірюха, Анастасія Сергіївна
Keywords: дипломна робота
міжнародне право
штучний інтелект
права людини
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Завірюха А.С. Міжнародно правове регулювання використання штучного інтелекту у сфері захисту прав людини: сучасні виклики та тенденції. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності "Міжнародне право". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 92 с.
Abstract: В сучасному світі стрімко розвивається технологічний прогрес, зокрема у галузі штучного інтелекту, що породжує нові можливості та виклики для різних сфер суспільства. Однією з ключових областей, де впровадження штучного інтелекту має значущий вплив, є сфера захисту прав людини. Взаємодія між технологічним прогресом і правовим регулюванням стає предметом уваги на міжнародному рівні, оскільки сучасні виклики та тенденції використання штучного інтелекту в цьому контексті вимагають уважного розгляду та визначення правових механізмів для забезпечення захисту основних прав та свобод особи. На тлі стрімкого розвитку автономних систем, систем великих даних та аналізу великого обсягу інформації за допомогою штучного інтелекту, постає питання про етичне та правове використання цих технологій. У світлі таких високотехнологічних досягнень, виникає необхідність вдосконалення міжнародного правового регулювання, яке б забезпечило баланс між інноваційними можливостями штучного інтелекту та недоторканістю прав та свобод людини.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.і.н. Широкова-Мурараш О. Г.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61966
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародного права і порівняльного правознавства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_293_2023_Завирюха А.С..pdf816.51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.