Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61954
Title: Міжнародно-правовий захист прав дітей за умов вимушеної міграції
Authors: Савченко, Анна Олександрівна
Keywords: дипломна робота
міжнародне право
захист прав дітей
міграція
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Савченко А.О. Міжнародно-правовий захист прав дітей за умов вимушеної міграції. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності "Міжнародне право". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 90 с.
Abstract: У більшості дискусій про міграцію відправною точкою зазвичай є цифри. Розуміння змін у масштабах, нових тенденцій і демографічних змін, пов’язаних із глобальними соціальними та економічними трансформаціями, такими як міграція, допомагає нам зрозуміти мінливий світ, у якому ми живемо, і планувати майбутнє. За поточними глобальними оцінками, у 2020 році у світі було близько 281 мільйона міжнародних мігрантів, що дорівнює 3,6 відсотку світового населення. Загалом за останні п’ять десятиліть кількість міжнародних мігрантів зросла. За оцінками, у 2020 році загальна кількість 281 мільйона людей, які живуть у країні, яка не є країною їхнього народження, на 128 мільйонів більше, ніж у 1990 році, і втричі перевищує оціночну кількість у 1970 році. Згідно з доповіддю Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), cьогодні по всьому світу 50 мільйонів дітей мігрували через кордони або були вимушено переміщені в межах своїх країн. Більше половини – а це приголомшливі 28 мільйонів – були вигнані через жахливі конфлікти. Кількість дітей-біженців підскочила приблизно на 75 відсотків між 2010 і 2015 роками. Не випадково, що за той самий період спалахнули або відновилися 15 конфліктів – від Сирійської Арабської Республіки до Південного Судану, від Ємену до Афганістану, а також збройна агресія РФ проти України.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.ю.н., Замула А.Ю.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61954
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародного права і порівняльного правознавства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_293_2023_Савченко А.О..pdf685.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.