Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60113
Title: Міжнародно-правове регулювання діяльності транснаціональних компаній в умовах COVID-19.
Authors: Липовецька, Вікторія Вадимівна
Keywords: дипломна робота
міжнародне право
транснаціональні компанії
міжнародне комерційне право
Issue Date: Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Липовецька В.В. Міжнародно-правове регулювання діяльності транснаціональних компаній в умовах COVID-19. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавр спеціальності "Міжнародне право". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. - 72 с.
Abstract: Сьогодні транснаціональні корпорації відіграють важливу роль у світовій економіці. Не можна недооцінювати їхній вплив на міжнародний процес. Процес транснаціоналізації розглядається вже не як явище, а як невід’ємний фактор функціонування світового економічного простору. В умовах глобалізації та посилення конкуренції інновації вважаються найважливішим інструментом довгострокового розвитку. В умовах глобальної конкуренції питання впровадження інновацій стає актуальним для транснаціональних корпорацій. ТНК приділяють особливу увагу процесу прийняття рішень, який з часом все більше асоціюється з інноваціями. Використання «відкритих» інновацій стає все більш популярним, що означає використання не тільки внутрішніх інноваційних ресурсів, а й зовнішніх інноваційних ресурсів або в спільних проектах з іншими компаніями, або з клієнтами та будь-яким інституційним «зворотним зв’язком» іншими людьми, які зацікавлені в розвитку ідеї чи технології через різні канали. Незважаючи на ці результати, кризи, спричинені пандемією COVID-19 та війною в Україні, вплинули на інвестиційні транснаціональні компанії, і жодна з них сьогодні не розробляє ефективних механізмів інноваційної діяльності у відповідь на нові виклики сучасності.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.ю.н., доцент Максимович Р.О.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60113
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародного права і порівняльного правознавства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2023_293_Липовецька В.В..pdf529.69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.