Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59488
Title: Експлуатація авіаційної техніки
Authors: Дмитрієв, С.О.
Тугарінов, О.С.
Докучаєв, В.Г.
Молодцов, М.Ф.
Keywords: технічне обслуговування
льотна придатність
надійність функціональних систем
повітряне судно
відмови та несправності
експлуатація
Issue Date: 2011
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Експлуатація авіаційної техніки: навч. посіб. / С.О. Дмитрієв, О.С. Тугарінов, В. Г. Докучаєв, М. Ф. Молодцов -К.: НАУ, 2011. -204 с.
Abstract: Запропонований навчальний посібник відповідає навчальній протрамі дисципліни «Експлуатація авіаційної техніки», яка тісно пов'язана з дисципліною «Збереження льотної прідатності повітряних суден». У життєвому циклі повітряного судна (ПС), як і іншої машини, починаючи від його побудови і до списання після відпрацювання призначеного ресурсу, значна частина часу відводиться на стадію експлуатації. Тільки на ній ПС виконує функції, для яких воно призначено, проявляє закладені в ньому при створенні потенційні можливості, а також конструктивно-експлуатаційні властивості. Тільки в процесі експлуатації ПС відшкодовуються всі ті витрати, які пов'язані з його створенням. Експлуатація ПС є складним динамічним процесом, який містить низку взаємозв'язаних функціональних процесів, серед яких: процеси льотної, технічної, комерційної, аеродромної експлуатації, управління повітряним рухом та ін.
Description: Розглянуто структуру, зміст та організаційні аспекти системи технічної експлуатації повітряних суден, а також умови експлуатації повітряних суден та авіаційних двигунів. Наведено загальні правила технічної експлуатації та технологічні процеси технічного обслуговування повітряних суден. засоби механізації процесів технічного обслуговування. Викладено питання організації льотної роботи та керування повітряним рухом. Подано систему інженерних розрахунків для здійснення польотів. Для студентів спеціальності 6.100100 «Виробництво, технічне обслуговування та ремонт повітряних суден і авіадвигунів».
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59488
ISBN: 978-966-598-710-9
Appears in Collections:Навчальні посібники викладачів кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Експлуатація авіаційної техніки.pdf46.33 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.