Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57121
Title: Web-застосунок «Щоденник» для онлайн навчання мовою Python
Authors: Кулачинська, Анжеліка Олександрівна
Keywords: дипломна робота
web-застосунок
дистанційне навчання
web-технології
онлайн навчання
програмне забезпечення
щоденник
мова програмування Python
web-фреймворк Django
Issue Date: 25-Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кулачинська А. О. Web-застосунок «Щоденник» для онлайн навчання мовою Python. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Інформаційні управляючі системи та технології”.- Київ, 2022. – 102 с.
Abstract: Через пандемію COVID-19, а потім і через повномасштабну війну в Україні деякі школярі та студенти вимушено або по бажанню навчаються дистанційно. Багатьом з них складно освоювати матеріал, готуватися до іспитів та контрольних робіт через такий формат навчання, тому набули популярності ресурси для проведення відеоконференцій, створення інтерактивних дошок, онлайн-тестування тощо. Хоч перехід до онлайн навчання і є вимушеним, але необхідним. Ще на початку пандемії у 2019 році більшість вчителів, викладачів та батьків зіштовхнулися з питаннями щодо того, які інформаційні ресурси будуть зручним для проведення занять, як перевірити рівень підготовки школярів і студентів, як організувати навчальний процес максимально комфортно для всіх його учасників. В той час виникла низка наступних проблем, які можна поділити на три категорії: проблема технічного забезпечення, програмного забезпечення та інформаційної обізнанності вчителів та учнів [2]. Створення зручних додатків для навчання та організації навчальних процесів є одною з найскладніших проблем сучасної освітньої галузі. З метою полегшення організації навчального процесу для учнів та їх батьків було вирішено створити web-додаток для організації свого навчального плану. Метою проєкту є створення додатку «Щоденник», що полегшить процес організації навчання для учнів та студентів. Основними задачами є: • розробка бази даних; • створення зручного інтерфейсу для доступу до бази даних; • забезпечення можливості зміни, видалення і доповнення даних, що зберігаються в базі; • забезпечення пошуку невідповідностей у вже створених завданнях при зміні або доповненні даних, що зберігаються в базі; • забезпечення відображення завдань при вході в окремий обліковий запис. 10 Результатом роботи є працюючий додаток на віддаленому сервері, в якому можна переглядати своє домашнє завдання; додавати, редагувати та видаляти предмети та завдання; створювати та керувати власним обліковим записом.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" Керівник проекту: доцент, доктор технічних наук, Савченко Аліна Станіславівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57121
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2022_122_Кулачинська_А_О.pdfДипломна робота2.31 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.