Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55898
Title: Програмний модуль захисту конфіденційності даних бази даних підприємства
Authors: Назаренко, Андрій Іванович
Keywords: дипломна робота
інформаційна безпека
база даних
аналіз загроз
автентифікація
методи захисту
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Проведення дослідження провідних підприємств показало, що на даний момент не існує загальної концепції безпеки для система керування базою даних (СКБД). Історично склалось так, що система безпеки баз даних (БД) розвивалась у якості реагування спеціалістів на дії кіберзлочинців. Як наслідок БД підприємства захищена в одному напрямку, але має уразливість перед тим, з чим ще не зіштовхувались спеціалісти з безпеки підприємства. Оскільки проникнення до бази даних підприємства формується ще на стадії автентифікації, для забезпечення безпечного входу до системи спеціалісти з питань безпеки схиляються до системи, які використовують механізм по обробці автентифікаційних даних між користувачем та сервером, схиляючись до стандарту Json Web Token (JWT), який перевіряє чи є користувач тим, за кого він себе видає. У наш час, враховуючи науково-технічний прогрес та стрімкий розвиток інформаційних технологій, постає необхідність у забезпеченні безпеки БД. Однак, при широкому використанню інформації у повсякденному житті та у професійній сфері, постає питання захищеності і безпеки таких технологій автентифікації користувача в системі БД. Створений програмний модуль може бути використаний для зниження ризику ймовірності несанкціонованого доступу в корпоративних програмних застосунках та в системах з високим навантаженням.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: старший викладач Дубчак О.В.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55898
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна роботи Назаренко Андрій Іванович.pdfПояснювальна записка1.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.