Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54997
Title: Вплив світогляду на формування картографічного зображення
Authors: Богуш-Задніпряна, Анастасія
Keywords: світогляд
картографія
сучасність
удосконалення
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Богуш-Задніпряна А. Вплив світогляду на формування картографічного зображення // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених . – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. - С. 9-10.
Abstract: Світогляд – це форма самосвідомості людини і суспільства, система узагальнених поглядів щодо місця людини у світі та взаємовідносин з ним. Світогляд пов’язаний із способом представлення явищ, об’єктів та процесів за допомогою карт конкретним фахівцем - автором карти. Відомо, що картографія, - це наука про дослідження, моделювання та відображення просторового розташування, взаємозв'язки об'єктів, явищ природи і суспільства, охоплює вивчення, створення і практичне використання карт, технологію виробництва і виробничу діяльність. Отже картографія дозволяє здійснити огляд світу, який залежить від аналізу певною людиною простору, представником певної культури, деталі, які випливають з його переконань та цінностей.
Description: 1. Новая архитектура человечества. Киев: Издательство ТОВ «Інтердрук», 2021. 232 с.; 2. Harley, J.B. Deconstructing the map, 1992.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54997
Appears in Collections:Політ. Аерокосмічна геодезія та землеустрій. 2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Богуш-Задніпряна Анастасія.pdfТези доповіді476.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.