Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51753
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПолончук, Людмила Юріївна-
dc.date.accessioned2021-07-05T07:23:21Z-
dc.date.available2021-07-05T07:23:21Z-
dc.date.issued2021-06-
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51753-
dc.descriptionРобота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Корнієнко І.М.uk_UA
dc.description.abstractВстановлено високу біологічну активність симбіозу чистих культур закваски «Vivo кефір» по відношенню до антибіотиків різних груп: бензилпеніцилін, лінкоміцин, азитроміцин, гентаміцину сульфат, цефтріаксон, ніфуроксазид, норфлоксацин, амоксил. Результатами експериментів підтверджено антибіотикостійкість консорціуму МКБ та молочних грибів кефірних зерен закваски «Vivo кефір» при взаємодії з антибіотиками концентрацією 500 та 250 мг/мл. Експериментами доведено можливість одночасного вживання антибіотиків та кисломолочного напою, виготовленого на заквасці «Vivo кефір» для профілактики дисбактеріозів під час лікування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectдипломна роботаuk_UA
dc.subjectбіотехнологіяuk_UA
dc.subjectкисломолочні продуктиuk_UA
dc.subjectкефірuk_UA
dc.subjectпробіотикиuk_UA
dc.subjectмолочнокислі бактеріїuk_UA
dc.subjectкефірні грибиuk_UA
dc.subjectантибіотикостійкістьuk_UA
dc.titleАнтибіотикостійкість закваски в біотехнології виробництва кефіруuk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_162_ПолончукЛЮ.pdfПояснювальна записка6.58 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.