Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41085
Title: Діяльність представника США Дагласа Дженкінса в Українській Народній Республіці (1917 – 1918 роки)
Authors: Клиніна, Тетяна Сергіївна
Issue Date: 2019
Publisher: Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Citation: Клиніна Т. Діяльність представника США Дагласа Дженкінса в Українській Народній Республіці (1917 – 1918 роки) //Американська історія та політика. – 2019. - №7. – С. 7 – 16.
Abstract: Стаття присвячена питанню діяльності американського консула Сполучених Штатів Америки в роки існування Української Народної Республіки. Автор зазначає,що із проголошенням Центральною Радою Третього універсалу, яким створювалася Українська Народна Республіка, перед урядом УНР постало завдання встановити зовнішн івідносини з різними країнами, в тому числі й Сполученими Штатами Америки. Вказується, що як США не здійснювали окремого курсу щодоУкраїни, так і керівники Центральної Ради не виробляли чіткої позиції щодо Сполучених Штатів. Однак ситуація, яка склалася наприкінці 1917 року, змусила американські дипломатичні кола «придивитися» до ситуації в Україні. Саме тому для «оцінки» можливостей молодої держави й був відправлений американський консул Даглас Дженкінс. Особлива увага в статті приділяється аналізу його семи звітів, які консул надсилав до Державного Департаменту США через Генеральне консульство в Москві, і які є вагомим джерелом у розумінні української ситуації на прикінці 1917 - початку 1918 років.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41085
ISSN: 2521-1706
Appears in Collections:Наукові статті викладачів кафедри історії та документознавства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стаття_1.pdfДіяльність представника США Дагласа Дженкінса в Українській Народній Республіці (1917 – 1918 роки)339.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.