Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/40482
Title: Прикладні системи оцінювання ризиків інформаційної безпеки
Authors: Корченко, Олекесандр Григорович
Казмірчук, Світлана Володимирівна
Ахметов, Берик Бахитжанович
Keywords: ризик
оцінювання ризиків інформаційної безпеки
CVSS метрики
бази даних уразливостей
методи модифікації порядку лінгвістичної змінної
оцінювання ризиків безпеки ресурсів інформаційних систем
Issue Date: 2017
Publisher: Національна академія Служби безпеки України
Citation: О.Г. Корченко, С.В. Казмірчук, Б.Б. Ахметов, Прикладні системи оцінювання ризиків інформаційної безпеки. Монографія, Київ, ЦП «Компринт», 2017 – 435 с.
Abstract: Монографія присвячена теоретико-методологічним і практичним аспектам оцінювання ризиків інформаційної безпеки. У роботі проведено аналіз базових понять, методів, моделей, засобів та міжнародних нормативних документів, пов'язаних з оцінюванням і управлінням ризиками. Значну увагу приділено розробленню методів модифікації порядку лінгвістичної змінної при перевизначенні еталонів параметрів, а також оцінювання ризиків безпеки ресурсів інформаційних систем в реальному часі з використанням CVSS метрик, які містяться у відкритих базах даних уразливостей. Докладно розглянуті питання практичного оцінювання ризиків без залучення експертів відповідної предметної галузі при нечітких і детермінованих умовах оцінювання з використанням параметрів, які можуть бути представлені як в числовій, так і лінгвістичній формі з урахуванням періоду часу, галузі промисловості, економічної та управлінської специфіки підприємства. Книга призначена для науковців, інженерів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів відповідного профілю.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/40482
ISBN: 978-966-929-439-7
Appears in Collections:Наукові праці співробітників НАУ (проводиться премодерація, колекція НТБ НАУ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Monografiya_ukr.pdfО.Г. Корченко, С.В. Казмірчук, Б.Б. Ахметов, Прикладні системи оцінювання ризиків інформаційної безпеки. Монографія, Київ, ЦП «Компринт», 2017 – 435 с.13.19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.