Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/40338
Title: Правове регулювання продажу земельних ділянок сільськогогосподарського призначення в Україні
Authors: Корнєев, Ю.В.
Козирєва, В.П.
Keywords: продаж земель
землі сільськогогосподарського призначення
мораторій
Issue Date: 15-Sep-2019
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Корнеєв Ю. В. Правове регулювання продажу земельних ділянок сільськогогосподарського призначення в Україні / Ю. В. Корнеєв, В. П. Козирєва. // Юридичний вісник. Повітряне і космічне право. – 2019. – №1. – С. 135–140.
Series/Report no.: Юридичний вісник. Повітряне і космічне право;1 (50)
Abstract: Мета: у статті досліджено поняття та сутність мораторію на продаж сільськогосподарських земель, визначені об’єкти мораторію та коло суб’єктів, на яких він розповсюджується. Методи дослідження: використані методи аналізу, порівняння та синтезу. Результати: висловлюється думка, що запровадження ринку землі можливе лише за наявності повної державної захищеності аграрія. Також здійснено аналіз впливу мораторію на економіку держави, сформульовані висновки щодо доцільності продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Description: В умовах сьогодення, економічна нестабільність країни призводить до постійного запровадження ринкових реформ, зокрема й земельної. Питання щодо запровадження ринку землі, протягом майже 20 років, гостро дискутується як на соціальному, так і на науковому рівні. Це презентується в різних аспектах, зокрема, в економічному, екологічному, організаційному та правовому. Одним із доволі важливих завдань сучасної земельної реформи в Україні є включення такого ресурсу, як земля, до економічного обороту й напрацювання прозорих інструментів його регулювання. Питання мораторію на землю надалі залишається одним із найбільш дискусійних в Україні. У нього вплетено великі бізнес інтереси, за які роками дискутують політики та аграрні магнати. Окремі особливості цих питань залишаються до кінця не розкритими, що зумовлює необхідність проведення подальшого аналізу.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/40338
Appears in Collections:Наукові статті кафедри господарського, повітряного та космічного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
21.pdfКорнеєв Ю. В. Правове регулювання продажу земельних ділянок сільськогогосподарського призначення в Україні / Ю. В. Корнеєв, В. П. Козирєва. // Юридичний вісник. Повітряне і космічне право. – 2019. – №1. – С. 135–140.410.2 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.