Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/40254
Title: Порядок укладання господарського договору у сфері трансферу технологій
Authors: Загрішева, Надія Володимирівна
Keywords: трансфер технологій
трансфер
господарський договір
порядок укладання
порядок укладення
вільне волевиявлення
згода
згода на укладання
Issue Date: 1-Jul-2019
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Загрішева Н. В. Порядок укладання господарського договору у сфері трансферу технологій / Надія Володимирівна Загрішева. // Юридичний вісник. Повітряне і космічне право. – 2019. – №2. – С. 132–145.
Series/Report no.: Юридичний вісник. Повітряне і космічне право;2 (51), 2019
Abstract: Згода, яка становить основу будь-якого договору, розуміється як співпадаюче в певний момент часу взаємопізнане волевиявлення, направлене на задоволення правового результату майнового характеру. А укладення господарського договору – це оформлення договірних відносин у вигляді взаємоузгодженої волі сторін, якій передує визначена послідовність дій у вигляді волевиявлень. При цьому під час відчуження майнових прав на технологію за договором: 1) вважати моментом відчуження майнових прав на технологію момент волевиявлення сторін, що підтверджується фактичним укладенням договору; 2) суб’єкт, який отримує право на технологію, набуває правомочностей володіння, користування і розпорядження щодо технології, всіх її складових частин та майна, в якому технологія об’єктивована одночасно.
Description: Мета: у статті досліджено порядок укладання господарського договору та виявлення особливостей його укладання для сфери трансферу технологій. Методи дослідження: використані методи аналізу, порівняння та синтезу. Результати: висловлюється думка, що укладання господарського договору – це оформлення договірних відносин у вигляді взаємоузгодженої волі сторін, якій передує визначена послідовність дій у вигляді волевиявлень. При цьому під час відчуження майнових прав на технологію за договором: моментом відчуження майнових прав на технологію вважається момент волевиявлення сторін, що підтверджується фактичним укладенням договору і суб’єкт, який отримує право на технологію, набуває право власності щодо технології, всіх її складових частин та майна, в якому технологія об’єктивована одночасно.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/40254
Appears in Collections:Наукові статті кафедри господарського, повітряного та космічного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
21.pdfЗагрішева Н. В. Порядок укладання господарського договору у сфері трансферу технологій / Надія Володимирівна Загрішева. // Юридичний вісник. Повітряне і космічне право. – 2019. – №2. – С. 132–145.441.38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.