Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39444
Title: Конституційно-правовий статус іноземців в Україні
Authors: Верещака, Я. В.
Keywords: Конституційно-правовий статус
іноземці
євроінтеграція України
Issue Date: 12-Apr-2019
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Верещака Я.В. Конституційно-правовий статус іноземців в Україні / Я.В. Верещака // Теорія та історія держави і права, історія політичних і правових учень, філософія права: матеріали підсумкової науково-практичної конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, 12 квітня 2019 р. – Київ: НАУ, 2019. – С. 13-15.
Abstract: Визначення конституційно-правового статусу осіб, віднесених до категорії іноземців, які постійно проживають або перебувають на території України, має нині першочергове значення, що обумовлено потребою вдосконалення вітчизняного законодавства щодо обсягу, змісту, механізмів реалізації та відповідності міжнародним стандартам основних прав і свобод таких осіб, а також зміцнення міжнародного авторитету України. Поступове «стирання» кордонів з Європою призводить до збільшення потоку іноземних громадян, які перетинають український кордон у приватних, комерційних чи службових справах. Від ставлення держави до іноземців, запровадження більш лояльної, прозорішої процедури їх в’їзду та перебування в Україні, забезпечення їх прав і свобод, поваги до гідності залежить подальше взаємовигідне співробітництво між державами, інтеграція України до європейської світової спільноти, що актуалізує дослідження порушеної нами проблеми.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39444
Appears in Collections:Матеріали підсумкової науково-практичної конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2019

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Верещака Я.В..pdf293.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.