Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/38915
Title: Взаємозв’язок соціальних установок та стилю поведінки в конфліктній ситуації
Authors: Волошина, Ольга Олександрівна
Keywords: установка
соціум
розвиток особистості
конфлікт
поведінка в конфлікті
види соціальної установки
Issue Date: 1-Apr-2019
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Політ. Сучасні проблеми науки. Гуманітарні науки: тези доповідей ХІХ Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених і студентів: [у 2-х т.]. – Т. 1 (м. Київ, 1-5 квітня 2019 р.) / [ред. кол.: В.М. Ісаєнко та ін.]; Національний авіаційний університет. – К.: НАУ, 2019. – С. 280-281
Abstract: Одним із найважливіших чинників розвитку особистості є соціум, який становлять оточуючі нас люди. Впродовж життя кожен формує певне ставлення до речей, конкретної людини та соціуму загалом. Відповідно до цих уявлень і поглядів виробляється власний стиль поведінки індивіда. Проте, незважаючи на його одноманітність, в незвичайних для нас ситуаціях він може різко змінитися. До таких випадків варто віднести конфлікт, який кожен вирішує за своїм сценарієм. Спостерігаючи за собою та іншими людьми, можна простежити, що спосіб виходу з конфліктної ситуації зазвичай залежить від соціальної установки щодо партнера. Саме той чинник, як ми сприймаємо суперника, є однією з детермінант поведінки стосовно нього. Поняття «установка» визначається як психологічний стан індивіда, вироблений на основі досвіду, готовність реагувати на непередбачувані ситуації, вибіркова активність, спрямована на задоволення потреб.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/38915
Appears in Collections:Міжнародна науково-практична конференція молодих учених і студентів "Політ. Сучасні проблеми науки"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Волошина.pdf267.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.