Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34835
Title: Цитогенетичний аналіз строкатих товстолобиків окремих рибогосподарств України
Authors: Глушко, Юлія Миколаївна
БОРИСЕНКО, Н. О.
Тарасюк, Сергій Іванович
Keywords: строкатий товстолобик
мікроядерний тест
цитогенетичні показники
геномні мутації
Issue Date: 2015
Publisher: Міжвід. наук. зб. «Розведення і генетика тварин», «Сучасні напрями організації та ведення селекційно-генетичної роботи у тваринництві», присв. пам’яті академіка НААН М. В. Зубця
Citation: Цитогенетичний аналіз строкатих товстолобиків окремих рибогосподарств України/Глушко Ю. М., Борисенко Н.О., Тарасюк С.І.//Міжвід. наук. зб. «Розведення і генетика тварин», «Сучасні напрями організації та ведення селекційно-генетичної роботи у тваринництві», присв. пам’яті академіка НААН М. В. Зубця, 7–8 квітня 2015 р.. №49. - C. 169–173.
Abstract: Виконано порівняльний аналіз рівня цитогенетичних показників (еритроцитів з мікроядрами, лімфоцитів з мікроядрами, двоядерних лімфоцитів та апоптозів) в клітинах периферійної крові дворічок строкатого товстолобика ДВСРП «Лиманське» та ДП рибгоспу «Галицький». Встановлено, що група строкатого товстолобика ДП «Галицький» характеризується вищим значенням ЕМЯ (2,4±0,2‰), ЛМЯ(1,5±0,3‰), ДЛ(1,3±0,3‰) та апоптозів (4,7±0,3) порівняно з групою ДВСРП «Лиманське». Статистично достовірні міжгрупові відмінності виявлено за частотою ЕМЯ (Р<0,05) та апоптозів (Р<0,01).
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34835
Appears in Collections:Тези конференцій кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
229.pdf480.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.