Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29880
Title: Індивідуальна карта фізичних можливостей в системі контролю фізичного виховання студентів НАУ
Authors: Гейченко, Світлана Петрівна
Скидан, Інна Володимирівна
Keywords: фізичні можливості
система контролю
фізичний розвиток
фізична підготовленість
Issue Date: 16-Jun-2017
Publisher: Національний авіаційний університете, 2017
Citation: Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: Матеріали XII міжнародної науково-методичної конференції. За заг. ред. І.І Вржеснєвського. – К.: НАУ, 2017. – С. 30.
Abstract: Термін «Фізичні можливості» загалом використовується у спеціальній літературі як багаторівнева характеристика стану здоров`я і фізичної працездатності людини (В.В. Петровський, 1972, 1992; Т.Ю. Круцевич, 2008). На наш погляд фізичні можливості людини обумовлені не лише морфо-функціональними характеристиками організму та рівнем фізичної підготовленості, але й чинниками соціально-культурного буття, стилем життя, а для людей з виявленим діагнозом ще й параметрами захворювання (частота захворювань тощо). Тож, на нашу думку, індивідуальні фізичні можливості людини можуть розглядатися як комплекс антропологічних, адаптаційних та психофізіологічних властивостей, що репрезентуються у визначених соціокультурних контекстах і свідчать про резерви функціональних систем організму індивіда та визначають перспективні межі фізичних здібностей (І.І. Вржесневський, 2009).
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29880
Appears in Collections:Наукові роботи НПП, докторантів та аспірантів кафедри фізичного виховання та спортивної підготовки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Інд. карта фізич. можливостей в системі....pdf174.73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.