Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29005
Title: ЕФЕКТ КОНЦЕНТРАЦІЇ Н+-ІОНІВ НА УТВОРЕННЯ ПРОМІЖНИХ СПОЛУК В РЕАКЦІЇ РОЗКЛАДУ D-ГЛЮКОЗИ
Authors: Руденко, Віра Миколаївна
Keywords: D-ГЛЮКОЗА
ендіольна структура
Кислотний розклад
5-ГМФ
Issue Date: 2001
Publisher: Харчова промисловість. –2001. - № 46. – С. 52-57
Abstract: В кислих розчинах D-глюкози водневі іони каталізують утворення ендіольної структури і наступні реакції дегідратації, сприяють швидкому перетворенню ненасичених озонів у 5-ГМФ. Водневі іони зводять до мінімуму реакції конденсації, тому в кислих розчинах спостерігаються високі концентрації 5-ГМФ, який не зазнає подальших перетворень у попередники барвних речовин. Порівнюючи змінення в реакційній системі D-глюкоза/Н+, в усій області кислих значень рН можна констатувати, що при рН 3 всі процеси, що відбуваються на ранніх стадіях реакції кислотного розкладу, помітно сповільнені.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29005
Appears in Collections:Наукові статті кафедри хімії і хімічної технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2001_46_3.docЕФЕКТ КОНЦЕНТРАЦІЇ Н+-ІОНІВ НА УТВОРЕННЯ ПРОМІЖНИХ СПОЛУК В РЕАКЦІЇ РОЗКЛАДУ D-ГЛЮКОЗИ. Стаття.151 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.